Luottotili tarjoaa joustavaa pitkäaikaista rahoitusratkaisua arjen kulujen kattamiseen.

Jos tarvitset pieniä summia ylimääräistä rahaa useammin kuin pari kertaa vuodessa, niin luottotili on tähän tarkoitukseen oiva ratkaisu. Tilin avaaminen käy kauttamme todella vaivattomasti ja joustavaa rahoitusratkaisua voit hakea aina 50,000 euroon saakka. Tilin avaaminen ei vaadi vakuuksia tai takaajia ja voit tehdä sen mistä tahansa. Tutustu lisää luoton tuomiin etuihin sekä kuluihin ja täytä lainahakemus.

Mikä on luottotili?

Luottotili, joustoluotto, tililuotto tai joustolaina ovat nimityksiä jatkuvasta kulutusluotosta. Tämä lainamuoto sopii henkilöille, jotka haluavat, että ylimääräistä rahaa on aina saatavilla silloin, kun sitä tarvitsee. Kyseessä on siis erillinen tili, josta voi nostaa rahaa omalle pankkitililleen käytettävissä olevan luottorajan puitteissa.

Luottotilin avaamisesta et joudu maksamaan mitään ja lainan korot alkavat juosta vasta sitten, kun siirrät sieltä rahaa omalle pankkitilillesi. Nostamaasi luottoa lyhennetään joka kuukausi, joko lainan minimierän verran tai suuremmissa summissa, jonka jälkeen luotto on jälleen käytettävissäsi. Käytännössä kyseessä on siis luottokortti, ilman fyysistä korttia.

Kenelle joustoluotto sopii?

Joustoluottoa voi hakea kuka tahansa vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa. Pääsääntöisesti luottotilin avaamista suositellaan kuitenkin ainoastaan niille, jotka ovat vakituisessa työsuhteessa ja tienaavat hyvää kuukausiansiota.

Joustoluottotilin korot ja kulut ovat nimittäin korkeammat, kuin normaalissa kertaluontoisessa kulutusluotossa tai pienlainassa, joten pienituloisille tätä lainatyyppiä ei voi suositella. Hyvätuloisille joustoluotto on kuitenkin erinomainen varakassa, mikäli lompakosta puuttuu silloin tällöin muutama satanen.

Luottotili - Thejpp

Esimerkki luoton kustannuksista

Jatkuvan kulutusluoton kustannukset ovat normaalia kertaluontoista lainaa korkeammat. Tilin avaaminen on tosin maksutonta ja kulut alkavat juosta vasta ensimmäisen noston jälkeen. Jokaisesta nostosta kuitenkin veloitetaan erillinen nostopalkkio ja luottotilin käytöstä veloitetaan myös kuukausittainen tilinhoitopalkkio. Tässä esimerkki luoton kustannuksista, sisältäen kaikki lainasta kertyvät kulut:

  • Lainatyyppi: Tililuotto
  • Lainasumma: 4,000€
  • Laina-aika: 48 kk
  • Todellinen vuosikorko: 16,54%
  • Kuukausierä: 107,31€
  • Lainan korkokulut: 1354,88€
  • Takaisinmaksettava: 5354,88€

Kyseessä on siis esimerkkilaskelma ja lopullinen vuosikorko määräytyy henkilökohtaisesti luottoluokituksesi mukaan. Mutta kuten esimerkkilaskelmasta voi huomata, niin joustoluotto tulee muutaman satasen kalliimmaksi kokonaiskustannuksiltaan, kuin kertaluontoinen kulutusluotto.

Joustoluottotili sopii vararahastoksi

Luottotilin etuna normaaliin kulutusluottoon tai pikalainaan verrattuna on se, että siitä ei kerry mitään kuluja ennen ensimmäistä nostoa. Tilin voi siis avata valmiiksi ja pitää sitä avoinna vaikka vuosia, ilman pelkoa lainanlyhennyksistä tai tilinhoitomaksuista. Lainamuotona luottotili onkin erinomainen vararahasto, johon voi turvautua vasta sitten, kun rahaa todella tarvitsee.

Nopeat rahansiirrot

Vaikka kauttamme myönnetyt lainat ovatkin nopeita, niin lainamuotona joustoluottotili on vieläkin nopeampi tapa saada rahaa tilille silloin, kun rahantarve iskee. Luottotililtä rahansiirrot pankkitilille tapahtuvat nimittäin alle viidessä minuutissa, ja rahoja voi siirtää omalle pankkitililleen myös yöllä.

Rahansiirtoja varten et myöskään tarvitse tietokonetta, vaan rahansiirrot onnistuvat näppärästi myös älypuhelimella, kunhan käytössä on internetyhteys.

Joustoluotto vai kertaluontoinen kulutusluotto?

Monet turvautuvat äkillisessä rahapulassa korkeakorkoiseen joustoluottoon, josta seuraa myös hyvin usealle henkilölle maksuvaikeuksia. Äkillisessä rahapulassa parempi vaihtoehto onkin kertaluontoinen ja matalakorkoinen pikalaina, jota saa kauttamme hetkessä tilille aina 2,000 euroon saakka.

Joustoluotto ei myöskään ole korkojensa puolesta ideaali ratkaisu isoihin kertahankintoihin ja esimerkiksi autolainana kannattaa ennemmin suosia kertaluontoista kulutusluottoa.

Joustoluottoa kannattaa harkita silloin, kun tarvitset ylimääräistä rahaa useasti. Tässä tapauksessa joustoluotto tulee edullisemmaksi ratkaisuksi kuin useampi kulutusluotto, sillä voit nostaa joustoluottotililtä rahaa silloin, kun sitä itse tarvitset, eikä sinun tarvitse maksaa korkoja useammasta lainasta kerrallaan.

Kertaluontoinen kulutusluotto sopii siis äkilliseen rahantarpeeseen sekä suurempiin kertahankintoihin. Mikäli rahaa taas tarvitsee useammin, niin silloin on järkevämpää avata luottotili.

Lue myös tietoa eri lainatyypeistä ja niiden kilpailuttamisesta: