Harkitsetko kotiisi pintaremonttia vai vaatiiko kotisi pikaista peruskorjausta? Remonttilaina on kulutusluotto, joka on tarkoitettu kodin remontoimiseen. Remonttilainaa voit hakea omasta pankistasi tai meidän kauttamme edullisella kuukausi- ja vuosikorolla.

Palvelumme kautta sinun on mahdollista hakea jopa 50,000€ suuruista remonttilainaa, jolla onnistuu varmasti jopa vaativampikin asunnon uudisremontti. Kaikki remontoimiseen myönnetyt kulutusluotot ovat vakuudettomia etkä tarvitse niille myöskään takaajia. Lue lisää remonttilainoista, lainan suunnittelusta sekä niiden verovähennyksistä selaamalla sivua alaspäin ja hae edullista remonttilainaa kauttamme.

Suunnittele tarvitsemasi remonttilaina huolella

Remonttilainan hakeminen kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Mikäli teet remontoinnin itse, niin sinun kannattaa ensin tehdä karkea arvio materiaalikustannuksista. Materiaalikustannusten arvioinnissa sinun kannattakin käydä kaikki alan liikkeet läpi, jotta saisit selville edullisimmat hinnat. Kustannusten arviointi kannattaa aina tehdä hieman yläkanttiin, jotta raha ei lopu kesken, mikäli remontista tuleekin yllättäen hieman kalliimpi. Kun otat kerralla hieman isomman remonttilainan, niin sinulla on enemmän pelivaraa, eikä sinun tarvitse ottaa uutta lainaa tai hakea lainankorotusta, joka lisää taas lainakustannuksia.

Jos käytät remontissa remonttialan ammattilaisia, niin lainarahalla toimiessa sinun kannattaa pyytää heiltä tarjous urakkahommasta. Kun työ tehdään urakkana, niin tiedät tarkalleen, kuinka paljon sinun täytyy työstä maksaa. Remonttilaina voidaankin ottaa täsmälleen urakkahomman hinnan mukaisesti.

Remonttilaina - thejpp

Remontointi nostaa usein asunnon arvoa

Jos aikomuksesi on joskus myydä omistamasi talo tai asunto, niin asunnon pintaremontointi ei ole hassumpi idea. Remontointi nimittäin nostaa asunnon arvoa huimasti. Parhaiten asunnon arvoa nostaa keittoremontti, jonka voi nykyisin toteuttaa melko edullisestikin. Myös lattiaremontti on hyvä sijoitus, sillä vanhanaikaiset muovimattolattiat ajavat varmasti osan potentiaalisista asunnonostajista pois. Myös asunnon pistokkeet, valokatkaisijat, vesihanat sekä ovenkahvat on hyvä päivittää 2000 luvulle. Vakuudeton remonttilaina onkin hyvä ja edullinen ratkaisu pieneen pintaremonttiin, joka varmasti nostaa asunnon arvoa jopa kymmenen prosenttia.

Asunnon remontoinnin voi saada verovähennyksiin

Remonttilaina on verovähennyskelpoinen, mikäli kyseessä on asunnon peruskorjaus. Lainan korot voi vähentää verotuksessa, jos kyseessä on vakituinen asunto. Vuonna 2015 vähennysoikeus oli 65% remonttilainan koroista.

Kotitalousvähennys on mahdollinen, jos teet asunnon kunnossapitotöitä. Vähennyksen määrä riippuu siitä, teetätkö remontoinnin yrityksellä, vai palkkaatko siihen itse työntekijän. Ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä saat vähentää 50% arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Jos palkkaat yksityishenkilön tekemään remonttia, niin saat vähentää 20% maksamastasi palkasta sekä palkkaan liittyvät sivukulut.

Verovähennyksiä ei voi kuitenkaan tehdä, mikäli kyseessä on vapaa-ajan asunnon korjaus tai pelkkä kodin pintaremontti. Verovähennyksiin kelpaavat siis ainoastaan tarvittavat asunnon peruskorjaukset.

Vakuudeton laina on usein ainoa vaihtoehto remonttilainaksi

Kun suunnittelet asunnon remonttia, niin ensimmäisenä tulee varmasti mieleen oman pankin laina. Omasta pankista saatu laina onkin usein kaikista edullisin vaihtoehto, mutta näille luotoille pankit vaativat ikävä kyllä aina vakuuksia. Lainan vakuudeksi voi kelvata esimerkiksi remontoitava kohde, vapaa-ajan asunto, kiinteistöt, arvopaperit, metsäomaisuus, talletukset tai henkilötakaus.

Ymmärrettävistä syistä kaikki eivät pysty tietenkään antamaan riittäviä vakuuksia haluamalleen lainalle, etenkin, jos pankilta on jo olemassa olevaa lainaa. Pankit voivat joissain tapauksissa jopa hylätä lainahakemuksen, vaikka lainan saamiselle olisikin hyvät taloudelliset edellytykset.

Pankkien kanssa asioidessa täytyy myös yleensä varata aika lainaneuvotteluihin, etenkin silloin, kun kyseessä on yli 5,000€ lainasumma. Tämä tietenkin lisää odotusaikaa ja remontin siirtymistä myöhemmälle ajanjaksolle.

Lainan voi hakea myös helpommin, esimerkiksi meidän kauttamme, sillä kaikki lainat myönnetään ilman ajanvarauksia, vakuuksia tai takaajia. Kulutusluottojen korot ovat maltillisella tasolla ja ne alkavat 8,96 prosenttiyksiköstä. Sinun ei tarvitse myöskään selittää rahojesi käyttökohdetta, ja lainapäätös tehdään tulojesi ja luottotietojesi perusteella. Jos kaikki on osaltasi kunnossa, niin hakemasi remonttilaina kilahtaa pankkitilillesi vielä saman päivän aikana heti lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Lue myös tietoa eri lainatyypeistä ja niiden kilpailuttamisesta: